Eenvoudig water besparen

Zorgvuldig omgaan met het waardevolle water is zinvol en bespaart geld. In eerste instantie profiteert het milieu hiervan, want in water zit energie verborgen die vereist is voor de zuivering van water tot drinkwater, voor het transport en voor de afvoer van vuil water.

In gezinnen in het westen wordt meer dan de helft van het water in de badkamer verbruikt. Daarom is hier extra oplettendheid vereist. De snelste en eenvoudigste manier om water te besparen is door gebruik te maken van een 2-toets of een spoel-stop wc-spoeling.

Water is een waardevolle grondstof die in de badkamer spaarzaam moet worden gebruikt

Water besparen bij het spoelen

Vroeger was er voor één spoeling circa 12 liter water nodig. Door de introductie van de spoel-stop functie en later de 2-toets spoeling worden enorme hoeveelheden water bespaard. Volgens een modelberekening is met alle 2-toets spoelingen die sinds 1998 zijn geïnstalleerd, in vergelijking met klassieke spoelsystemen, tot vandaag circa 28.100 miljoen kubieke meter water bespaard. Alleen al in 2018 bedroeg de besparing 2.880 miljoen kubieke meter. Dat is meer dan de helft van wat alle gezinnen in Duitsland in één jaar verbruiken.

Waterbesparing begint op kleine schaal

Bovendien kan iedereen met het juiste gedrag heel veel water besparen: Om te douchen is bijvoorbeeld circa 80 liter minder water nodig dan voor een bad. Door tijdens het inzepen de waterstraal te onderbreken of ook bij het poetsen van de tanden of het wassen van de handen het water niet constant te laten stromen, wordt eveneens water bespaard.

Bovendien kunnen waterbesparende douchekoppen met volumestroombegrenzer en spaar-straalregelaars, die het waterlimiet in de waterkraan reduceren, worden ingebouwd.

Efficiënte waterbesparing in de badkamer is geen onmogelijke opgave, maar vraagt naast de juiste sanitaire producten alleen een beetje meer aandacht.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak