Liever een douche of een bad?

Over baden of douches lopen de meningen uiteen. Voor sommigen behoort een bad tot de basisuitrusting van de badkamer. Anderen geven de voorkeur aan de douche voor de persoonlijke hygiëne. Deze vijf redenen spreken voor een douchevloer of douche in uw eigen badkamer.

Vijf voordelen van de douche

Persoon in een inloopdouche met CleanLine (© Geberit)

1. Een douche kan worden geïnstalleerd in een kleine ruimte, op een ongebruikelijke plattegrond en ondanks dakhellingen. Er zijn vele ruimtebesparende varianten, die variëren in breedte en lengte en in hun ontwerp. In grote badkamers kunnen ze ook als ruimteverdeler worden gebruikt.

2. Er kunnen vlakke douchevloeren of douchebakken worden geïnstalleerd. In vergelijking met douchebakken is instappen in de douche gemakkelijker bij de douchevloervariant. Dit maakt drempelloos douchen mogelijk.

3. Een ruimte kan groter lijken als de douche wordt aangepast aan het badkamerontwerp. Daarbij helpt een uitschuifbare douchecabine. Maar denk ook aan een glazendeur en tegels die gelijkmatig en naadloos overlopen van de badkamer in de douche.

4. Met speciaal gevormde kranen, een kleurrijk douchegordijn of speciale patronen op de tegels kan een douche ook een blikvanger worden en bijzondere accenten plaatsen.

5. Douchen is sneller en milieuvriendelijker, omdat men minder water gebruikt dan bij het baden. Dit bespaart tijd, geld en energie. Ter vergelijking: voor een vol bad is gemiddeld ongeveer 150 liter water nodig, een douche van vijf minuten bespaart drie tot vijf keer zoveel, mits de waterkraan wordt dichtgedraaid tijdens het inzepen.

Vijf voordelen van een bad

1. Baden is leuk. In een gezinsbadkamer is het bad vaak erg populair bij kinderen, omdat ze spelenderwijs een gevoel voor hygiëne kunnen ontwikkelen en daarbij lekker kunnen spetteren.

2. Het voordeel van een bad is dat men niet hoeft te kiezen tussen baden en douchen; beiden zijn hier mogelijk. Voor mensen die niet meer lichamelijk fit zijn, zijn er baden met een zitje en een deurtje om de toegang te vergemakkelijken. In een kleine badkamer kan een hoekbad een goede oplossing zijn.

3. Een bad staat voor comfort. Lichaamsverzorging terwijl je ligt is comfortabel. Baden met wellness-jets en doucheaansluitingen zorgen voor nog meer ontspanning. Daardoor is een bad ook een ideaal alternatief voor een whirlpool.

4. Een aangenaam warm bad is goed voor de gezondheid. Het verlicht de dagelijkse stress en verwarmt het lichaam op koude dagen. Als er een verkoudheid op komst is, bevordert een bad de bloedsomloop en ondersteunt het de afweer. Wie wil, kan badolie aan het water toevoegen. De opwaartse druk in het water ontspant ook de spieren en gewrichten. Dit kan ook stijve spieren voorkomen.

5. Baden kunnen blikvangers worden. Naast baden van standaardformaat zijn er ook vrijstaande baden, in de vloer verzonken baden of hoekbaden met een aantrekkelijk design. De uitvoeringen in ongewone vormen en modellen verfraaien de badkamer.

Renova Plan bad design (© Geberit)
Renova Plan bad (© Geberit)

Zet de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor meer comfort in de badkamer