Inloopdouche in de badkamer | geberit.nl

Inloopdouche Tips voor het badkamerontwerp

Wat is een inloopdouche?

Een badkamer met inloopdouche

Gelijkvloerse douche, inloopdouche, douchevloer of open doucheruimte – al deze termen beschrijven de moderne douche die onmisbaar is in hedendaagse badkamers. In tegenstelling tot de conventionele douchecabines hoeft u geen rekening te houden met een drempel of een deur om de doucheruimte in te stappen.

Inloopdouches zijn niet alleen praktisch maar zien er ook aantrekkelijk uit en laten de badkamer ruimer aanvoelen. Ze passen in vrijwel in elke badkamer en kunnen gecombineerd worden met een glazen of gemetselde douchewand. De open stijl van de inloopdouche heeft een luxe uitstraling, biedt maximaal comfort en is een blikvanger in de badkamer.

Voordelen van de inloopdouche

Inloopdouches zijn een populaire keuze voor moderne badkamers dankzij hun open design. Ze bieden veel voordelen:

  • Eenvoudige elegantie: Inloopdouches zijn tijdloos en elegant dankzij het eenvoudige ontwerp. Het douchegedeelte wordt meestal gescheiden door grote transparante glazen wand, die licht doorlaten en de badkamer groter doet aanvoelen. Dit is een groot voordeel, vooral in kleine badkamers.
  • Gevoel van ruimte: Inloopdouches creëren een gevoel van ruimte in de badkamer. Ze hebben geen drempels of opstapjes en bieden daardoor meer bewegingsvrijheid tijdens het douchen. De inloopdouche past bij verschillende badkamerstijlen en ziet er aantrekkelijk uit, zelfs als de badkamer later wordt veranderd. Zo blijft de waarde van de woning behouden.
  • Veilige toegang: Een inloopdouche zonder deur of drempel zorgt voor het gemakkelijk in- en uitstappen. Het ontbreken van drempels en deuren creëert niet alleen meer ruimte, maar verhoogt ook de veiligheid aangezien er minder barrières zijn.
  • Gemakkelijk schoonmaken: Dankzij de afwezigheid van overbodige deuren, handgrepen of voegen zijn er minder plekken om schoon te maken. Als douchewand kunt u een glazen oppervlak gebruiken waar kalkaanslag minder snel op vormt. Een schone douchewand ziet er immers aantrekkelijker uit.

Moderne, gelijkvloerse douche - ideaal voor kleine badkamers

Ongeacht of de badkamer groot of klein is of zelfs een schuin plafond heeft, bestaande douches kunnen bijna altijd worden vervangen door een inloopdouche. Omdat het douchegedeelte meestal van de rest van de badkamer wordt gescheiden door een glazen wand, kan het formaat van de inloopdouche worden aangepast aan de bestaande indeling.

Vooral in een kleine badkamer is het een voordeel dat inloopdouches meer ruimte bieden dan een conventionele douchecabine. In principe geldt: hoe groter het douchegedeelte, hoe aangenamer de douche-ervaring. Eén ding is zeker: een inloopdouche maakt een kleine badkamer of een badkamer met een schuin plafond optisch veel groter.

5 tips: Hoe ontwerp je de perfecte inloopdouche?

Hoewel moderne inloopdouches in bijna elke badkamer passen, zijn er toch een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Dit zijn niet alleen de vorm en grootte van de douchewand, maar ook de juiste planning, beginnend bij de kraan en eindigend bij de tegels. Dit zijn de 5 belangrijkste punten:

Inspiratie voor moderne douche-ideeën

Een badkamer met een houten wand en een douche- en toiletruimte in zwart-wit

In een moderne badkamer is de doucheruimte niet alleen maar functioneel, maar is het ook een esthetisch accent. Inloopdouches met glazen wanden zijn erg populair. Ze laten de badkamer ruimer aanvoelen en bieden veel bewegingsvrijheid tijdens het douchen.

Een paar tips:

  • Regendouche: Onder een regendouche waant u zich in het regenwoud. De zachte waterstraal zorgt voor een verfrissende en ontspannende douche-ervaring. De grote regendouches aan of in het plafond zijn bijzonder stijlvol.
  • Watervaldouche: het water stroomt als een waterval over het lichaam en creëert een gevoel van luxe en ontspanning.
  • Hoofd- en handdouche: De combinatie van hoofd- en handdouches biedt volledige flexibiliteit. Hiermee kunt u kiezen of u het water van bovenaf op wilt voelen voor een weldadige douche of dat u liever de handdouche gebruikt.
  • Slimme douche: Als u van techniek houdt, kunt u zowel het licht als de douche bedienen via een app of via spraakbesturing. Zo kan naast de bijvoorbeeld de watertemperatuur en de hoeveelheid water worden ingesteld.

Geberit oplossingen voor inloopdouches

Exclusieve glazen douchewanden

Glas laat licht door en geeft een gevoel van luxe. Doordat u door het glas heen kijkt, gaat doucheruimte naadloos over in de badkamer. De douchewanden van Geberit ONE zijn in de wand geïnstalleerd en hebben geen zichtbare bevestigingen. Dit zorgt een elegante uitstraling en meer schoonmaakgemak.

Antislip douchevloeren

Douchevloeren van Geberit zijn verkrijgbaar in verschillende designs en materialen, van stroef tot fluweelzacht. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, voelen prettig aan en zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Hoogwaardige en eenvoudig te reinigen douchegoten en wandafvoeren

De Geberit CleanLine douchegoten combineren een aantrekkelijk design met praktische functies. Ze worden in de vloer geïnstalleerd en voeren het water efficiënt af. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat er zich geen afzettingen ophopen. Een kamvormige haarzeef vangt haren op om verstoppingen te voorkomen. Deze kan eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt worden.

De Geberit wandafvoer maakt een doorlopend tegelontwerp mogelijk. Leuke bijkomstigheid: Door de afvoer in de muur te installeren, stapt u nooit meer op de afvoer.

Wanneer is het een barrièrevrije doucheruimte?

Barrièrevrije badkamers zijn ontworpen om de toegankelijkheid en veiligheid te vergroten. Afhankelijk van de ruimte kan een inloopdouche deel uitmaken van een barrièrevrije badkamer. Er zijn een paar verschillen op te merken.

Inloopdouches zijn over het algemeen barrièrevrij. Wanneer een drempel voorkomt dat het water de badkamer instroomt, is de doucheruimte niet meer barrièrevrij. Voor een optimaal toegankelijke douche moet de doucheruimte minimaal 90x110cm zijn en moet de kraan en/of douchekop vanuit een zittende positie toegankelijk en verstelbaar zijn. Voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking maken beugels en een opklapbaar zitje of douchebank het douchen makkelijker.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor een badkamer zonder barrières

Vergelijkbare berichten