Inloopdouche – voor een paradijselijk gevoel

Inloopdouches zijn erg populair. Ze zien er elegant uit en geven een gevoel van ruimte. Om ervoor te zorgen dat ze praktisch en handig blijven, zijn er bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van uw badkamer.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet nodig om over een drempel te stappen of een deur te openen bij het betreden van een inloopdouche. Dit betekent dat u ’s ochtends, zonder te struikelen, de douche kunt inlopen en rustig wakker kunt worden onder een warme douchestraal. Idealiter zou de toegang tot de douche minimaal 60 cm breed moeten zijn en de ruimte zelf moet minimaal 90 cm x 90 cm zijn: hoe groter, hoe beter.

Inloopdouche in de tuin

Vergeet de scheidingswand niet

Het is altijd verbazingwekkend hoe ver water uit de doucheruimte kan spuiten - daarom is het zo belangrijk om een ​​scheidingswand te plaatsen. Zonder dit zal uw aangename douche eindigen met het droogmaken van uw badkamervloer. Dus als u een inloopdouche zonder deur installeert, raden wij u aan de douchewand zo royaal mogelijk te plaatsen. Hoe breder deze transparante scheidingswand mag zijn, hoe groter het gebied dat hij beschermt tegen opspattend water.

Op veilig spelen

Bij het ontwerpen van uw badkamer is het type inloopdouche en plaatsing van de afvoer belangrijk. Als u ooit bent uitgegleden onder de douche, dan weet u hoe belangrijk het vloeroppervlak is en dat deze vastigheid moet bieden. Niemand staat graag op de douchegoot of -putje, dus we raden aan deze zo dicht mogelijk bij de muur of in de muur te plaatsen.

Vooral in gezinsbadkamers kunnen zich veel shampoos en doucheproducten ophopen die in de douche rondslingeren. Een praktische oplossing is een nis waarin de verschillende flessen kunnen worden opgeborgen. Alles is netjes opgeruimd waardoor het schoonmaken van de douche een stuk eenvoudiger is.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Altijd up-to-date

Afbeeldingen van verhalen

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak