Nachtlichteffect

Zwakke lichtbronnen bieden oriëntatie in het donker

Wie kent het niet? Midden in de nacht wordt uw wakker omdat u naar de wc moet. Een nachtlampje kan helpen om de wc te vinden zonder een groot en fel licht aan te doen. Een fel licht zorgt er namelijk voor dat het lichaam uit de slaapmodus komt waardoor het opnieuw in slaap komen lastiger wordt. Wanneer een ruimte donker is geeft het lichaam melatonine af, een hormoon wat de slaap bevordert, en houdt zo ons lichaam in slaapstand.

Een goede nachtrust is uiterst belangrijk. Als u te weinig slaapt kunt u overdag niet voor honderd procent presteren. Om te zorgen dat u na uw nachtelijk toiletbezoek weer snel in slaap valt kunt u rekening houden met het volgende:

  • Fel licht kan de biologische klok verstoren en de melatonineproductie afremmen. Gebruik daarom liever niet het badkamerlicht, maar een nachtlampje met een dimfuntie.

  • Vermijd blauw licht. Dit verstoort de melatonineproductie die nodig is om gemakkelijk weer in slaap te vallen. Blauw licht laat het lichaam namelijk weten weten dat de nacht voorbij is.

  • Plaats in de badkamer oriëntatielichten met bewegingssensoren, die u bij het betreden van de badkamer de weg naar de wc kunnen wijzen.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak