Gastentoilet: tips en ideeën voor het kleinste kamertje

Klein maar fijn? Het gastentoilet is vaak het kleinste kamertje in huis. Het is daarom belangrijker om goed naar de indeling en praktische functies van producten te kijken en ideeën op te doen. Zo wordt er een ruimte gecreëerd die zowel voor gasten als voor u comfortabel te gebruiken is.

Gastentoilet ontwerpen

Licht valt door een raam in een gastentoilet met een donkerblauwe achterwand

Wat maakt een praktische en mooie toiletruimte? Een goede indeling, juiste producten en een goede materiaal- en kleurcombinatie spelen een belangrijke rol. De tegels vormen de basis van de ruimte.

Toiletruimte met hout

Hout is mooi - ook in de toiletruimte. Voor de vloer, als bedieningsplaat of voor de meubels: het natuurproduct is ideaal om designaccenten te zetten en de ruimte een huiselijke sfeer te geven. Maar wees voorzichtig: In verband met vocht moet hout dat in een gastentoilet of badkamer wordt gebruikt altijd worden behandeld.

Gastentoilet, modern in wit of zwart

Alles mag, niets moet! Qua kleuren zijn er geen beperkingen. Maar lichte kleuren maken een kleine ruimte frisser en schoner aanvoelen en donkere kleuren zorgen voor meer gezelligheid.

Daarom kiezen veel mensen voor de kleuren wit en zwart. Deze kleurencombinatie werkt bijvoorbeeld goed voor de tegels en zorgt voor een moderne uitstraling. Tip: gebruik in de kleine toiletruimte grote tegels om een ruimtelijk gevoel te creëren.

Fontein in het gastentoilet

Het is niet ongewoon dat een gastentoilet net zo breed is als de deur waardoor u binnenkomt; het toilet is vaak praktisch tegen de achterwand geplaatst. Om deze te bereiken, moet u eerst langs het fontein. Hoe kleiner, hoe beter in dit geval. Om extra ruimte te besparen wordt de kraan in de meeste situaties aan de zijkant gemonteerd.

Welke andere meubels mogen niet ontbreken in een toiletruimte?

Een hand opent een van de lades van het Geberit Renova Plan wastafelmeubel in noten hickory

Het toilet en fontein met kraan zijn het onmisbare duo van elk gastentoilet – echter bieden meubels opbergruimte voor bijvoorbeeld wc-rollen.

Een onderkast voor het fontein of een spiegelkast zijn een praktische oplossing om extra opbergruimte te creëren.

3 tips: Hoe ontwerpt u uw nieuwe toiletruimte?

Ideeën zijn leuk, maar alleen plannen maakt ideeën concreet. Dit geldt niet alleen voor uw eigen badkamer, maar vooral voor het ontwerp van de kleine toiletruimte. Hier zijn drie tips over hoe u het beste uw ideeën voor een gastentoilet kunt verwezenlijken:

Tip 1: Ontwerp uw toiletruimte met een 3D-Badkamerplanner

Met 3D-badkamerplanners, zoals die van Geberit, kunt u heel eenvoudig in een paar stappen uw toiletruimte zelf ontwerpen. In de online planner kunt u de maten van de ruimte aangeven en deuren en ramen plaatsen om de ruimte zo goed mogelijk na te bootsen. Zorg dat u voor ogen heeft waar de water- en elektriciteitsaansluitingen zitten. Vaak is de elektra alleen beschikbaak voor het licht. Afhankelijk van uw wensen, kan nodig zijn om bij het toilet ook een elektra-aansluiting te hebben, bijvoorbeeld voor een geurzuiverende module. Deze optie is zeer het overwegen waard als u een toiletruimte zonder raam hebt.

Tip 2: Plaats een wc, fontein en meubel

Vanwege de beperkte ruimte van het gasten is de combinatie wc, fontein en meubels niet altijd vanzelfsprekend. Daarom geldt hier: less is more – want een moderne toiletruimte is beter af zonder extra meubels die geen praktische opbergruimte bieden en alleen maar in de weg staan.

Aanzicht van een gastentoilet met wandcloset, spiegelkast en fontein met onderkast uit de Geberit ONE badkamerserie

Tip 3: Voeg praktische extra's toe aan de toiletruimte

U kunt erover twisten of de extra’s noodzakelijk zijn of alleen maar een decoratieve functie hebben. Daarom bevat de onderstaande checklist zowel praktische accessoires als decoratie-ideeën:

Accessoires & nuttige producten voor het gastentoilet
  • Toiletborstel
  • WC-rolhouder
  • Klein prullenbakje met deksel
  • Zeepdispenser
  • Gastenhanddoek
  • Cosmetische artikelen (bijvoorbeeld handcrème)
  • Kledighaak
  • Geurspray's of geurstokjes
  • Bloemen
  • Foto's

Vooral de genoemde verbruiksmaterialen moeten binnen handbereik zijn en in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn.

Geberit oplossingen voor kleine toiletruimtes

Renova Compact wandcloset

Geberit biedt verschillende slimme en vooral ruimtebesparende oplossingen voor het gastentoilet. Naast ruimtebesparende meubels en oplossingen voor meer opbergruimte, zijn er ook compacte wc's met een kortere sprong voor meer bewegingsruimte.

Bent u geïnteresseerd in een compacte wc? Kijk dan eens naar de Geberit iCon, Renova Compact en Smyle badkamerserie.

Geberit ONE opzetwastafel met onderkast

Ruimtebesparende meubels voor kleine toiletruimtes

Om extra opbergruimte te creëren zijn vrijwel alle fonteinen van Geberit te combineren met een onderkast. De badkamerserie Geberit iCon biedt naast een onderkast ook praktische zijkasten. Het gebruik van een spiegelkast zorgt voor subtiele opbergruimte en laat de toiletruimte ruimtelijker aanvoelen.

Slimme oplossingen voor meer opbergruimte

Maak gebruik van een ruimtebesparende sifon en geniet van meer opbergruimte onder het fontein.

Maak gebruik van planken of een handige kastinzet om alle spullen overzichtelijk op te bergen. Sommige spiegelkasten zijn voorzien van handige schapjes of verstelbare planken zodat u de ruimte naar wens kunt invullen.

Er is ook een magneetwand verkrijgbaar dat bij elke toiletruimte past. Magneetwand van Geberit is voorzien van drie opbergschappen in verschillende maten en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor meer ruimte in de badkamer

Vergelijkbare berichten