Badkamer op zolder

Een goed ontwerp is zeer belangrijk wanneer u een badkamer op zolder wilt plaatsen. Als u met een paar punten rekening houdt, kunt u zeker uw droombadkamer realiseren. De kunt is om het schuine dak als designelement mee te nemen in het ontwerp en om zo veel mogelijk ruimte besparende producten te gebruiken. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de bewegingsruimte en opberggemak.

Een goed ontwerp is het halve werk

Bij het ontwerpen van een badkamer op zolder moet u zich vooraf altijd de volgende vragen stellen:

  • Welke verschillende hoogtes heeft de ruimte?
  • Waar kan een toilet, douche en wastafel geplaatst worden?
  • Hoe kunt u de beschikbare ruimte het beste gebruiken en welke extra producten wilt u plaatsen?
  • Zijn er elementen in de ruimte die benadrukt moeten worden
  • Zijn er balken of steunpilaren die als blikvanger kunnen dienen?

Renovatievoorbeeld: ''Operatie zolder''

De eengezinswoning op de onderstaande foto's, gebouwd in 1953, is gemaakt voor een groeiend gezin. De zolder heeft vooral als speelruimte voor de kinderen gediend, maar nu is het tijd om een ruimte te creëren waar het hele gezin plezier van heeft. De Geberit ONE oplegwastafel met onderkast biedt veel opbergruimte en is de basis voor deze badkamer. Het Monolith element achter het toilet is erg praktisch en ruimtebesparend. De AquaClean douchewc tovert de ruimte om tot een wellness ruimte.

Tijdens de renovatie is met het volgende rekening gehouden:

Kleurkeuze: De kleurstelling is gebaseerd op lichte kleuren zoals wit of verschillende grijstinten. Over het algemeen zien donkere kleuren er zwaar uit, waardoor een kleine badkamer er nog kleiner oogt een aanvoelt.

Tegelkeuze: hoe kleiner de badkamer, hoe groter de tegel - omdat minder voegen de vloeren en muren rustiger en groter doen lijken. Als u liever geen voegen in de badkamer heeft, kunt u moderne decoratieve panelen of waterafstotende betoncire gebruiken.

Zorg voor een duidelijke structuur: een elegant design met onderhoudsvriendelijke oppervlakken heeft een tijdloze uitstraling en laat de ruimte rustiger en ruimer aanvoelen. Als u voldoende opbergruimte heeft, is de badkamer netjes te houden en heeft de ruimte een positief effect op uw welzijn.

Licht creëert ruimte: daglicht is altijd een voordeel. Als aanvulling op natuurlijk licht - of als er geen raam is - kunnen functionele lichtbronnen en decoratieve lichtaccenten wonderen verrichten. Het juiste licht laat een kamer groter lijken; het loont daarom de moeite om uw eigen lichtplan te creëren.

De juiste producten en oplossingen: De grootste uitdagingen in een badkamer met een schuin dak zijn de keuze en plaatsing van het keramiek en meubels. U kunt het beste advies inwinnen bij uw sanitair specialist, want zij weten het beste welke ruimtebesparende en innovatieve oplossingen er voor de badkamer beschikbaar zijn.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak