Het inrichten van een badkamer met schuin dak

Als u een zolder hebt, kunt u uzelf op een gegeven moment de vraag stellen: zal ik hem verbouwen of gewoon laten zoals hij is? De beslissing moet niet overhaast worden genomen, maar moet goed worden overwogen. Wie de stap durft te zetten, geniet van meer ruimte en comfort.

Minder ruimte

Geberit Acanto badkamerserie op zolder

Het idee klinkt aantrekkelijk: de zolderruimte omtoveren naar een slaapkamer met badkamer – vanuit het bad onder de gevel naar de sterren kunnen kijken.

Maar er is één ding waar u goed op moet letten als u een badkamer op zolder wilt: wat op de plattegrond ruim lijkt, heeft de neiging om in werkelijkheid aanzienlijk kleiner te zijn. Dit komt meestal door lage plafonds en het schuine dak, die beide de effectieve bruikbare oppervlakte drastisch verminderen. En dat maakt de positionering van de sanitaire installaties uitdagend.

Een kwestie van een goede indeling

Een goed overzicht houden van de ruimte is de sleutel om er het maximale uit te halen. Vraag uzelf af of u echt een toilet, wastafel, douche en ligbad nodig heeft. Zal een enkele of dubbele wastafel voldoende zijn? Hoeveel opbergruimte heeft u nodig?

Als u eenmaal uw behoeften hebt gedefinieerd en hebt afgestemd wat mogelijk is met uw budget, is de volgende stap het maken van het beste ontwerp voor de ruimte.

Over enkele criteria valt niet te onderhandelen: de douche en de spiegelkast boven de wastafel zullen de hoogste items in de kamer zijn, terwijl de wc de laagste zal zijn - deze past comfortabel onder het schuine dak als de hoogte van de kniewand (de lage muur) dat toestaat. Hetzelfde geldt voor de badkuip, want deze is gemaakt om in te liggen. Het is niet alleen belangrijk om na te denken over de hoeveelheid ruimte die een producten nodig heeft, maar ook u als gebruiker om ervoor te zorgen dat niemand hun hoofd stoot.

Ruimte creëren

Met een zorgvuldige aanpak vindt u de perfecte plek voor alle elementen van uw droombadkamer. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken: als u eenmaal de lay-out hebt gemaakt, is de volgende stap om een ​​paar details toe te voegen om uw droombadkamer te creëren. Een tegelpatroon dat doorloopt tot in de inloopdouche is een slimme manier om een ruimtelijkgevoel te creëren. En omdat natuurlijk licht in de ruimte schaars kan zijn, worden lichte kleuren aanbevolen.

Het is ook goed om in gedachten te houden dat een badkamer op zolder onvermijdelijk nissen zal bevatten (ze maken tenslotte deel uit van de charme in dit soort ruimte). De beste manier om deze te gebruiken hoeft niet iets heel praktisch te zijn - wanneer op de juiste manier geplaatst, kan een mooi decoratief object bijdragen aan dat luxe gevoel waarnaar u op zoek bent.

Zes dingen waar u rekening mee kunt houden bij het ontwerpen van een badkamer met een schuin dak:

Badkamer met schuin dak

1. Zorg dat u goed geïnformeerd bent: Voor verbouwingen op zolder kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. Het draagvermogen van de vloer en de isolatie moeten worden gecontroleerd en geverifieerd.

2. Bereken de ruimte op de zolder: Bij het ontwerpen is het belangrijk om de exacte details van de beschikbare ruimte te kennen. U kunt het zich niet veroorloven om alleen naar de plattegrond te gaan; vergeet niet om rekening houden met het schuine dak.

3. Bepaal het budget: Aan een badkamer op zolder hangt meestal een hoog prijskaartje omdat u vaak meubels op maat moet laten maken. Afhankelijk van de omstandigheden kan het zijn dat u aan- en afvoersystemen, isolatie of elektrapunten mist.

4. Noteer precies wat u nodig hebt op het gebied van badkamerproducten: wat is noodzaak en wat niet (omdat er niet genoeg ruimte is)? Een lijst met alle eisen en wensen helpt u om alles goed bij te houden.

5. Ken uw behoeften: Niemand wil tijdens het douchen zijn hoofd stoten of zich op de benedenverdiepingen ergeren aan slecht geïsoleerde waterleidingen. Mooie of goedkope producten zijn waardeloos als ze niet praktisch zijn.

6. Onderzoek het brede scala aan producten en designmogelijkheden: U kunt het schuine dak bewust onder de aandacht brengen. Laat u inspireren door een hele reeks ideeën voor het ontwerpen van badkamers met een schuin dak en laat u adviseren door de experts.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor meer ruimte in de badkamer

Altijd up-to-date

Verschillende handige weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak