Vier vierkante meter luxeMartin Modern, Singapore

In Singapore is het Martin Modern-gebied een mix van park en wooncomplex. Twee torens bieden bewoners luxe appartementen. De badkamers daarentegen ogen bescheiden maar bieden toch alle luxe.

In het rijk van de Merlion, een hybride van een leeuw en een vis, leven mensen hoog en dicht bij elkaar. Leefruimte is schaars in Singapore, waarvan het herkenningspunt de Merlion is. In de stadstaat met de op één na hoogste bevolkingsdichtheid ter wereld wonen ongeveer 5,7 miljoen mensen. Hun leven speelt zich vooral af in hoogbouw met kleine appartementen.

De wolkenkrabbers spiraalsgewijs de lucht in met soms adembenemende architectuur. Sinds 2021 heeft de skyline van Singapore twee torens gekregen. Met 30 verdiepingen verrijzen twee woontorens in de Martin Modern Area. Ze bieden plaats aan 450 wooneenheden in de royaal aangelegde botanische tuin. Het werd ontworpen en gebouwd door het makelaarskantoor GuocoLand, een van de belangrijkste projectontwikkelaars van Singapore.

Huis in de tuin

De "Secret Gardens" groeien bovenop de woontorens van het Martin Modern-gebied (© Darren Soh)

Om de architectuur van het Martin Modern-complex te begrijpen, moet je naar de kaart van de stadstaat kijken. De dichtbebouwde stad bruist letterlijk van het leven, traditionele en futuristische gebouwen staan ​​dicht bij elkaar. Precies in het midden en op een toplocatie ligt het Martin Modern Areal, dat eruitziet als een groene long in de dichtbebouwde stad.

Het concept “Huis in de Tuin” is ontwikkeld door de landschapsarchitecten ICN Design International. Het bijzondere is dat de twee torens met hun vloeroppervlak slechts 20 procent van de circa 172.000 m² beslaan. Zodra ze het binnengebied van het park betreden, verlaten bezoekers de drukte van de metropool. De site beschikt over 15 tuinen en gazons op verschillende niveaus van het terrein en de gebouwen.

Groene kap

De groene kers op de taart zijn de “Secret Gardens” op de daken van de twee torens. Er zijn tuinen of gezellige prieeltjes in te vinden. De groepsdirecteur van GuocoLand Cheng Hsing Yao benadrukt: “Als het gaat om projecten in de beste delen van Singapore, moeten kopers een gevoel van ruimte en een tuin hebben“.

Veel luxe in een kleine ruimte

De appartementen hebben een royale plafondhoogte van 4,2 m. De badkamers zijn daarentegen vrij compact met tussen de 3,5 en 4,4 vierkante meter. Want deze moeten zo min mogelijk ruimte innemen van de appartementen, die tussen de 70 en 170 vierkante meter zijn, maar wel zoveel mogelijk luxe bieden. Daar worden hoogwaardige materialen en de Geberit AquaClean Sela douchewc's gebruikt. De douchewc's passen perfect in het land van de waterspuwende Merlion, die te bewonderen is in het gelijknamige park.

Feiten

Fotogalerij

Aanmelden voor nieuwsbriefvoor architecten en mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur

Fotocollage (© Geberit)

Over de hele wereld worden Geberit producten en oplossingen gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante objecten.

De Geberit architectennieuwsbrief, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projectvoorbeelden biedt de nieuwsbrief interviews met architecten, bouwexperts, ontwerpers en meer achtergrondinformatie.