Geberit PE Sovent SuperTubeRuimtewinnend afvoersysteem

Hydraulisch geoptimaliseerde afwatering voor hoogbouw

De ingenieuze Geberit PE Sovent SuperTube technologie met geoptimaliseerde stroming creëert een continue luchtkolom in de afvoerleiding, waardoor de installatie van een omloopleiding niet langer nodig is. Geberit PE Sovent standleidingen, zonder omloopleiding, vereisen aanzienlijk kleinere schachten. Bovendien kunnen horizontale verslepingen tot een lengte van 6 meter zonder afschot worden aangelegd om ruimte te besparen. Daardoor creëert Geberit Sovent SuperTube méér bruikbare leefruimte. Dat is Slim Bekeken!

  • Meer vloeroppervlakte en plafondhoogte
  • Eenvoudig ontwerp en snelle installatie
  • Kleinere leidingdiameter
  • Geen extra omloopleiding nodig
  • Horizontale versleping tot 6m zonder afschot
  • Bespaart ruimte, geld én tijd; Slim Bekeken

Ruimtewinnende installatie

Ruimtewinst met kleinere buisdiameters d110 zonder extra ventilatieleiding. Extra winst met horizontale leidingen tot zes meter lengte zonder afschot.
Veel ingenomen plaats bij klassieke afvalwatersystemen met buisdiameter d160 en een extra ventilatieleiding d90

De vergelijking toont het verschil:

Met Geberit PE Sovent SuperTube (weergave links) bedraagt de afvoercapaciteit 12 l/s. Deze technologie laat een uniforme afvoerleiding met leidingdiameter d110 toe. Een omloopleiding is niet nodig. Bovendien kunnen horizontale leidingen tot een lengte van 6 meter zonder afschot worden geïnstalleerd.

Een conventioneel vuilwaterafvoersysteem (weergave rechts) bereikt met standleiding d160 en een extra secundaire ontspanningsleiding d110 een afvoercapaciteit van 12,6 l/s.

Een perfect samenspel

Het wegstromende water wordt in het Geberit PE Sovent T-stuk aan het draaien gebracht.

Een doorlopende luchtkolom met Geberit SuperTube
Klik op 'i' voor meer informatie

Drie fittingen maken het doorslaggevende verschil

Geberit PE Sovent T-stuk d110

Geberit PE Sovent T-stuk d110

De geoptimaliseerde product geometrie van het Geberit PE Sovent T-stuk geleidt het water naar de standleiding en brengt het aan het draaien, waardoor het tegende leidingwand wordt gedrukt. De resulterende ringvormige stroming zorgt voor een stabiele, continue luchtkolom aan de binnenkant, wat een afvoercapaciteit van12 l/s oplevert.

Geberit PE BottomTurn bocht d110

Geberit PE BottomTurn bocht

Bij de Geberit PE BottomTurn bocht zorgt een verandering van richting ervoor dat de watermuur breekt en de ringvormige stroming een gelaagde stroming wordt zonder de luchtkolom te verstoren. Deze verandering vermindert de impuls verliezen aanzienlijk in vergelijking met conventionele oplossingen.

Geberit PE BackFlip bocht d110

Geberit PE BackFlip bocht

De gedraaide Geberit PE BackFlip bocht zorgt ervoor dat de gelaagde waterstroom gaat wervelen, waardoor het water met een draaiende beweging in een ringvormige stroming wordt afgevoerd via de verticale leiding. De interne luchtkolomin de navolgende standleiding blijft intact.

Videos

Geberit SuperTube

Meer ruimte in minder tijd. Toelichting Geberit SuperTube.

Hydraulische competentie bij Geberit

Bekijk het verhaal achter Geberit SuperTube.

Technische informatieGeberit SuperTube