Geberit Silent-Pro SuperTubeAfvoersysteem zonder omloopleiding of afschot

Minder materiaal - meer opties

Appartementcomplexen met meerdere verdiepingen en standleidingen
Gestapelde bouw met veel verslepingen in de standleiding

De nieuwe Geberit Silent-Pro SuperTube fittingen creëren ruimte en openen een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor en ontwerpen van gebouwen met meerdere etages. De combinatie van het geluidsgeïsoleerd Geberit Silent-Pro afvoersysteem met SuperTube technologie vereenvoudigt de gestapelde bouw.

  • Afvoer van gebouwen met meerdere etages zonder aansluitvrije zones
  • Horizontale leidingen kunnen worden gelegd zonder afschot tot 6 meter met een diameter van d110 of tot 4 meter met een diameter van d90
  • Omloopleidingen zijn niet langer nodig
  • Tot 50% meer afvoercapaciteit ten opzichte van conventionele systemen

Eenvoudige installatieUw voordelen

Geen omloopleiding nodig

Het elimineren van de omloopleiding maakt het mogelijk om de standleiding van het afvoersysteem te stroomlijnen.

Meer ruimte

De technologie zorgt voor een slank afvoersysteem dat ook goed uit de voeten kan in krappe ruimtes. Aangezien er geen aansluitvrije zones in de voetbocht van de standleiding zijn, is er geen omloopleiding nodig.

Hogere afvoercapaciteit

Geberit Silent-Pro SuperTube fittingen hebben een 50% hogere afvoercapaciteit in vergelijking met conventionele afvoersystemen

Montage dicht bij het plafond

De hoogte in kelders of parkeergarages kan volledig worden benut omdat de horizontale leiding geen afschot nodig heeft voor lengtes tot 6 meter.

AFVOERSYSTEEM VAN DE NIEUWE GENERATIE

Met Geberit Silent-Pro SuperTube is Geberit erin geslaagd een technologisch innovatief systeem te ontwikkelen dat een hydraulisch optimale vuilwaterafvoer garandeert. Het bijzondere hieraan is: de ventilatie is al geïntegreerd in het leidingwerk via een doorlopende luchtkolom, waardoor een omloopleiding overbodig is.

Geberit Silent-Pro SuperTube in een notendopHoe het afvoersysteem werkt

Conventionele vuilwaterafvoer van gebouwen vereisen een omloopleiding vanwege aansluitvrije zones en afschot van de horizontale leiding. Al deze vereisten leiden tot een kleinere bruikbare ruimte.

Met Geberit Silent-Pro SuperTube kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut. De continue luchtkolom in het hele afvoersysteem ontlucht de vuilwaterafvoer. Aansluitvrije zones in de voetbocht van de standleiding en omloopleidingen voor huishoudelijke afvoer worden geëlimineerd. Horizontale leidingen hoeven geen afschot te hebben, tot 6 meter voor diameter d110 en tot 4 meter voor diameter d90.

Dankzij Geberit Silent-Pro SuperTube zijn er geen beperkingen meer die conventionele afvoersystemen met zich meebrengen.

Fittingen van Geberit Silent-Pro SuperTube

Ontwerpen met Geberit Silent-Pro SuperTubeSanitair ontwerp gemakkelijk gemaakt

Silent Pro SuberTube

Geberit Silent-Pro SuperTube volgt duidelijke ontwerpregels voor de hele standleiding. Naast de algemeen geldende regels voor afvoersystemen zijn er twee duidelijke punten waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Geberit Silent-Pro Carve T-stukken moeten voor alle aansluitingen op de standleiding worden toegepast in plaats van reguliere of stroom T-stukken.
  • De ontwerpregels voor Geberit Silent-Pro SuperTube moeten in acht worden genomen bij de overgang van de standleiding naar een horizontale verzamelleiding of bij de uitvoering van een standleidingversleping

In alle andere gevallen worden de toestel- en verzamelleidingen ontworpen in overeenstemming met de NEN 3215 en NTR 3216. Het afvoersysteem ontwerpen was nog nooit zo eenvoudig.

Meer informatie over het ontwerpen van het Geberit Silent-Pro SuperTube afvoersysteem vindt u in de Geberit Silent-Pro SuperTube handleiding  (4.6 MB).

BIM datavoor Geberit Silent-Pro SuperTube

BIM plug-in vierkant met badkamer bouwplaats concept op de achtergrond

Geberit biedt BIM data aan voor diverse BIM software, waaronder Autodesk® Revit®. Met deze data kunt u moeiteloos uw BIM projecten uitwerken met de gewenste Geberit producten. De in de data ingebouwde intelligentie zorgt voor een optimaal gebruikersgemak. Daarnaast kunt u met behulp van de toegevoegde artikelinformatie eenvoudig een volledige materiaalspecificatie maken van de producten in het door u ontworpen model.

BIM data voor Geberit Silent-Pro SuperTube is op aanvraag beschikbaar. Mail hiervoor naar bim.support.nl@geberit.com.

Lees hier meer over de Geberit BIM data

Webinar Geberit Silent-Pro SuperTubeKijk het terug

Geberit Brochure Silent-Pro SuperTube

Ontdek hoe u eenvoudig en snel een efficiënt afvoersysteem kunt aanleggen met de nieuwe Geberit Silent-Pro SuperTube. Sluit u aan bij productmanager leidingsystemen Hank Wes van Geberit en leer in één uur alles over deze innovatieve technologie die de secundaire ontspanningsleiding overbodig maakt en ruimte bespaart in uw bouwprojecten.

Waarom u dit niet wilt missen:
- Eenvoudige en snelle installatie zonder parallelle ontspanningsleidingen.
- Makkelijk te ontwerpen zonder rekening te houden met aansluitvrije zones.
- Ruimtebesparend ontwerp met kleinere schachten en meer plafondhoogte.

Geberit Silent-Pro SuperTube productassortimentProductgegevens, BIM data en meer

Ontdek vergelijkbare producten