Bestrijd de bacteriën in de badkamer

Openbare wc’s kunnen vol zitten met allerlei soorten bacteriën. Maar in uw eigen badkamer wilt u de ongewenste ziektekiemen onder controle hebben. Bacteriën kunnen ook thuis in de badkamer leven. De reden hiervoor is dat schoonmaken vaak beperkt blijft tot het reinigen van wc, wastafel en bad. Maar geen paniek, een volledige kiemvrije badkamer is niet mogelijk en ook niet vereist. In de privébadkamer kunnen de ongewenste medebewoners door enkele eenvoudige hygiënische maatregelen onder controle worden gehouden.

Tips voor minder bacteriën in de badkamer

Geberit ONE wastafel (© Geberit)
 • In vochtige hand- en badhanddoeken voelen bacteriën zich opperbest. Zorg er daarom voor dat de doeken vrij hangend kunnen drogen. En wast u deze doeken minstens een keer per week met warm water van minstens 60 graden.
 • Tandenborstels zijn een niet te onderschatten bron van bacteriën. Vervang ze om de twee tot drie maanden – en bewaar ze zo dat ze goed kunnen drogen.
 • Wc-deksel altijd sluiten. Bij elke spoeling worden bacteriën in de lucht geslingerd, die zich in de hele badkamer verspreiden. Een gesloten wc-deksel bevordert de hygiëne.
 • Bacteriën houden van vocht. Ventileer de badkamer altijd goed – en zorg ervoor dat de ventilatie ook echt werkt.
 • Douchegordijnen zijn gevoelig voor zwam- en schimmelaantasting. Zorg er daarom voor dat de gordijnen na het douchen volledig drogen en af en toe in de wasmachine belanden. Een douchewand van glas is op lange termijn hygiënischer.
 • Deurgrepen, bedieningsplaten en lichtschakelaars mogen tijdens het schoonmaken niet worden vergeten.
 • U moet de oppervlakken van douches en douchevloeren na gebruik altijd grondig droogwrijven om micro-organismen het leven zuur te maken. Dit zal ook kalkaanslag verminderen.
 • Op siliconenvoegen worden in de loop der tijd veel ziektekiemen afgezet, hoewel ze er op het eerste gezicht schoon uitzien. Daarom moeten de voegen regelmatig met azijnreiniger en heet water worden gereinigd.
 • Verlies douchekoppen niet uit het oog. In douchekoppen verzamelen zich snel ziekteverwekkers. Daarom is het aan te bevelen de sproeiers voor de eerste douche met heet water door te spoelen, om ze te reinigen. Het water moet idealiter een temperatuur hebben van meer dan 50 graden.
 • Schoonmaakdoeken moeten regelmatig met de kookwas in de wasmachine worden gereinigd en gebruik aparte schoonmaakdoeken voor de badkamer. Wie niets wil laten ontgaan, moet de wc met een aparte doek van een andere kleur schoonmaken.
 • Ook in badkamermatten stapelen haar en vuil zich snel op. Schud de matten daarom regelmatig uit en was ze heet.
  Badkamersponzen, die vooral in bad worden gebruikt, zijn qua hygiëne niet beter dan keukensponzen. Vervang ze daarom regelmatig.
 • Ook cosmetische borstels en penselen willen gereinigd worden. Af en toe een reiniging met shampoo kan zinvol zijn.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak