Bacteriën in de badkamer bestrijden

In openbare wc’s kan het wemelen van allerlei bacteriën. Maar in uw eigen badkamer zijn deze ongewenste ziektekiemen toch zeker onder controle – of niet? Het juiste antwoord is dat er ook hier bacteriën kunnen ronddartelen. De reden hiervoor is dat schoonmaken vaak beperkt blijft tot het reinigen van wc, wastafel en bad. Maar geen paniek, een volledige bacterievrije woning is niet mogelijk en ook niet vereist. In de privébadkamer kunnen de ongewenste medebewoners door enkele eenvoudige hygiënische maatregelen onder controle worden gehouden.

Reinigingsmiddelen in de badkamer

TIPS VOOR MINDER bacterien IN DE BADKAMER

 • In vochtige hand- en badhanddoeken voelen bacteriën zich opperbest. Let er dus op dat handdoeken hangend kunnen drogen en ten minste een keer per week met ten minste 60 graden warm water worden gewassen.
 • Tandenborstels zijn een niet te onderschatten haard van bacteriën. Daarom moeten ze om de twee tot drie maanden worden vervangen en moeten ze zo worden bewaard dat ze goed kunnen drogen.
 • Wc-deksel altijd sluiten . Bij elke spoeling worden bacteriën in de lucht geslingerd, die zich in de hele badkamer verspreiden.
 • Bacteriën houden van een vochtige omgeving. Ventileer daarom de badkamer goed of let erop dat de ventilatie werkt.
 • Douchegordijnen zijn gevoelig voor zwam- en schimmelaantasting. Let er dus op dat ze na het douchen volledig kunnen drogen en dat ze regelmatig gewassen worden. Een douchewand van glas is op lange termijn hygiënischer.
 • Deurgrepen, bedieningsplaten en lichtschakelaars mogen tijdens het schoonmaken niet worden vergeten.
 • Doucheruimtes en douchebakken na gebruik altijd droogwrijven om het leven van de micro-organismen lastig te maken.
 • Op siliconenvoegen worden in de loop der tijd veel ziektekiemen afgezet, hoewel ze er op het eerste zicht schoon uitzien. Daarom moeten de voegen regelmatig met azijnreiniger en heet water worden schoongemaakt.
 • Verlies douchekoppen niet uit het oog . In douchekoppen verzamelen zich snel ziekteverwekkers. Daarom is het aan te bevelen de sproeiers voor de eerste douche met heet water door te spoelen. Dit water heeft idealiter een temperatuur van 60 graden.
 • Schoonmaakdoeken moeten regelmatig met de kookwas in de wasmachine worden gewassen. Gebruik bovendien afzonderlijke schoonmaakdoeken voor de badkamer. Wie niets aan het lot wil overlaten, gebruikt bovendien een afzonderlijke schoonmaakdoek in een andere kleur om de wc te reinigen.
 • Ook in badkamermatten stapelen haar en vuil zich snel op. Regelmatig uitschudden en heet wassen helpt.
 • Badsponsen , die graag tijdens het baden worden gebruikt, zijn niet beter dan keukendoeken. Vervang ze dus regelmatig.
 • Ook cosmeticapenselen en borstels willen gereinigd worden – het beste is om ze nu en dan met shampoo wassen.

Deel 1: Vlekken in de badkamer - door haarkleur- en bleekmiddelen
Deel 2: Vlekken in de badkamer - van hygiëneproducten en badkamerreinigers
Deel 3: Vlekken in de badkamer - door nagellak en nagellakremover
Deel 4: Vlekken in de badkamer - door kalk- en silicaatafzetting
Deel 5: Vlekken in de badkamer - door wc-reinigers en toiletblokken

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak