De badkamerdeur

Een standaard Europese badkamer is tussen de 4 en 7m² groot. Het gastentoilet is een stuk kleiner. Hoe kleiner de ruimte, des te belangrijker het is om ruimtebesparende producten te gebruiken en goed na te denken over de deur.

Badkamerdeur die naar binnen opent
Badkamerdeur die naar buiten opent
Een deur die naar buiten opengaat, bespaart ruimte in de badkamer

Manieren om ruimte te bespraren

In veel gevallen wordt waarschijnlijk de meeste ruimte gewonnen door de badkamerdeur op een goede plek te plaatsen en de juiste draairichting te kiezen. De deuropening van de badkamer moet 90 centimeter breed en gelijkvloers zijn, zodat deze rolstoeltoegankelijk is - mocht dit ooit nodig zijn. Als de deur naar binnen open gaat, de badkamer in, neemt deze bijna 1m² ruimte in beslag om alleen te openen en te sluiten. Deze ruimte komt vrij als de deur zo wordt geplaatst en naar buiten opent. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is een schuifdeur wellicht de juiste oplossing.

Een kwestie van veiligheid

Een badkamerdeur die naar buiten zwaait, heeft meer voordelen dan alleen maar meer ruimte. Ten eerste is er de veiligheidskwestie: als u uitglijdt en een zware val maakt in de badkamer, kunt u zich mogelijk niet bewegen of zelfs bewusteloos op de grond liggen. Mensen kunnen echter niet binnenkomen om u te helpen als u roerloos voor een deur ligt die naar binnen opengaat. Als de badkamerdeur naar buiten geopend kan worden, kan iemand u snel en gemakkelijk te hulp komen. De enige voorwaarde is dat de deur is voorzien van een slot dat in geval van nood ook van buitenaf kan worden ontgrendeld.

Extra comfort

Een ander voordeel van een naar buiten draaiende deur is dat de badkamer gemakkelijker schoon te maken is - met de deur uit de weg zijn alle muren en vooral de vloer gemakkelijk toegankelijk. En tot slot nog een tip over de kwaliteit van de deur. De badkamer is een zeer intieme plek - hoe minder lawaai er uit uw badkamer naar buiten komt, hoe comfortabeler u zich in de ruimte voelt. Het is daarom de moeite waard om een hoogwaardige badkamerdeur te installeren.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor een badkamer zonder barrières

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak