Teatro degli Arcimboldi, Milaan (IT) | geberit.nl

Alles voor de rest Teatro degli Arcimboldi, Milaan (IT)

In de artiestenkleedkamers kunnen acteurs en actrices uitrusten voor hun optreden. Zij lieten het Teatro degli Arcimboldi in Milaan (IT) restaureren. Ook de geluidsisolerende producten van Geberit in de badkamer dragen bij aan de sfeer van stilte.

Elke theatervoorstelling begint met een kostuum. Het is de eerste act achter de schermen - in de kleedkamer, waar artiesten transformeren in hun personages. Hier, in de kleedkamer, leven ze enkele uren, rusten, eten en wassen zich, ordenen hun gedachten en bereiden hun optreden voor. Het is een plek van stilte en concentratie.

Om deze oases van rust te creëren, gaf het Teatro degli Arcimboldi in Milaan interieurdesignbureaus de opdracht om alle kleedkamers opnieuw in te richten. De garderobe van de sterren, Primo Camerino genaamd, werd in 2022 overgenomen door de Italiaanse studio Calvi Ceschia Viganò.

Comfort ten dienste van de kunst

Na intensieve gesprekken met de toekomstige garderobegebruikers ontwierpen de ontwerpers een halfronde ruimte met een schmink- en woongedeelte, een keuken en een eigen badkamer. Zachte, ronde lijnen domineren de vormentaal en zorgen voor een ontspannen sfeer. Het kleurconcept slaagt er vakkundig in om rust over te brengen met fel oranje en fluweelachtig petrolgroen.

De rustige plek

Zelden beschrijft de term “rustige plek“ een plaats zo treffend als hier. De uitrusting van de garderobe badkamer volgt het principe van rust. Een centraal aspect bij de invulling van de badkameromgeving was dan ook geluidsisolatie. Dus er werd gezegd: “Maak het podium vrij voor Geberit.“ Achter de wand verminderen de geluiddichte Geberit afvoersystemen Silent-Pro en Silent-PP het afvoergeluid. Voor de muur draagt ​​het doorspoelen van het toilet bij aan de sfeer van rust: dankzij de spiraalvormige beweging van het water vermindert de TurboFlush-technologie het geluidsniveau tijdens het spoelproces aanzienlijk. Het eenvoudige design van de Geberit ONE badkamerserie en de Olona douchebak passen harmonieus in het totaalconcept van een oase van rust.

De conclusie? Volgens de Italiaanse acteur en komiek Antonio Albanese zijn het “de mooiste kledingkasten, de meest verrassende die ik ooit heb gezien. Je moet ze absoluut bezoeken.“

Fotogalerij

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR ARCHITECTEN EN MENSEN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ARCHITECTUUR

Fotocollage (© Geberit)

Over de hele wereld worden Geberit producten en oplossingen gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante objecten.

De Geberit architectennieuwsbrief, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projectvoorbeelden biedt de nieuwsbrief interviews met architecten, bouwexperts, ontwerpers en meer achtergrondinformatie.