Een kleine badkamerruimte

Kleine badkamer met praktische indeling

Wanneer u een kleine badkamer hebt, dan herkent u het onderstaande waarschijnlijk. De badkamer zou eigenlijk een plek van ontspanning moeten zijn, maar wanneer de ruimte klein is, de opbergruimte schaars is en de ontwerpmogelijkheden beperkt zijn, kan de badkamer vol en rommelig aanvoelen waardoor ontspannen lastig is. Dus hoe tovert u een kleine badkamer van slechts enkele vierkante meters om tot uw droombadkamer? Dat is waar een doordacht badkamerontwerp om de hoek komt kijken.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de badkamer een plek is waar mensen willen genieten van de rust en gewoon willen ontspannen. Als er in een badkamer, van een gemiddeld formaat, naast een toilet, een wastafel en een douche of bad ook ruimte moet zijn voor decoratie of meubels, begint het krap te worden. En is er niet veel ruimte voor een echte oase van welzijn.

Een goede badkamerindeling wordt nog moeilijker als er rekening moet worden gehouden met een schuin dak. Maar er zijn manieren om een ​​kleine badkamer praktisch in te richten – zelfs met een klein budget. Als u wilt, dan kan uw badkamer een moderne badkamer worden zoals in een glossy magazine.

Weinig ruimte in de badkamer: de juiste inrichting

Geberit Renova Compact wandcloset en fontein

Apps en planningstools kunnen u helpen het perfecte ontwerp voor uw badkamer te vinden. Een goede indeling kan een kleine kamer ruimer en gezelliger doen aanvoelen.

Om het maximale mogelijk uit een kleine ruimte te halen, is het de kunst om de uitsluitend functionele elementen tot een minimum te beperken. Het helpt bijvoorbeeld om dingen als de stortbak van het toilet in de muur te verbergen. Ook is het slim om te kiezen voor een geschikte, ruimtebesparende wastafel en onderkast. Hiermee kunt u twee problemen tegelijk oplossen: u ziet de sifon en de waterleidingen niet meer en het meubel zorgt voor extra opbergruimte onder de wastafel.

Een andere optie is het gebruik van halve of kamerhoge installatiewand bij het toilet. Deze muur verbergt de technologie en kan gebruikt worden als nis.

Zeven stylingtips voor een kleine badkamer

Renova Compact fontein, onderkast en wandcloset
  • In een kleine badkamer is het slim om voor een compacte wc, wastafel en meubels te kiezen. Hierdoor geniet u van extra bewegingsruimte zonder dat u moet inleveren op opbergruimte, comfort of design.
  • Een opgeruimde badkamer oogt groter. Daarom zijn meubels met slimme opbergruimte ideaal voor een kleine badkamer. Vooral de wastafelonderkasten en spiegelkasten bieden praktische opbergruimte.
  • Grote tegels zijn de perfecte keuze in een kleine badkamer omdat er minder voegen zijn. De vloer en muren ogen rustiger waardoor de badkamer minder krap aanvoelt.
  • Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de juiste verlichting in de badkamer. Met optimale lichtomstandigheden kunnen zelfs badkamers zonder ramen groter, warmer en uitnodigender lijken.
  • Gebruik bij een kleine badkamer bij voorkeur lichte en warme kleuren. In combinatie met de juiste verlichting zal de ruimte groter lijken.
  • Open ruimtes laten een badkamer groter lijken. Kies daarom voor een wandcloset en installeer meubels iets boven de vloer. Een ander voordeel is dat de vloer en de ruimte onder de wc en meubels eenvoudig schoon te maken is.
  • Natuurlijke materialen zoals steen en hout zijn een echte aanrader in een kleine badkamer. Ze helpen de kamer aantrekkelijk en gezellig te maken.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor meer ruimte in de badkamer

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak