WOONEXPERIMENT IN VAKWERKHUISWADDEWEITZ ESTATE (DE)

Een monumentaal vakwerkhuis als speelplaats voor de toekomstige wereld van wonen en werken? Dit is de visie voor een gerenoveerd landhuis in Noord-Duitsland. De locatie combineert traditionele bouw met moderne sanitaire technologie van Geberit.

Hoe kunnen wonen, werken, leren en vakantie op één plek worden gecombineerd? Een coöperatie wil nieuwe, creatieve antwoorden vinden op deze vraag. Daarom renoveerde ze een oud landgoed in Waddeweitz (DE) in Nedersaksen. Op het ruime terrein met de klinkende naam “Ding der Möglichkeit“ (Ding van de Mogelijkheid) komen mensen samen die dingen persoonlijk en professioneel willen uitproberen. Een speeltuin van drie hectare met gastenverblijven, evenementenlocaties, coworking spaces en een werkplaats met een future lab voor creatieve uitwisseling.

Traditie en moderniteit

De Geberit ONE wastafel en ONE inbouwkraan werden geïnstalleerd in de gastentoiletten. De douchewc Geberit AquaClean Sela biedt net dat beetje extra comfort (© Geberit)

De architectonische bijou is een charmant en geklasseerd vakwerkgebouw. Het voormalige agrarische gebouw werd omgebouwd tot gastenverblijf.

Na de renovatie komen traditie en traditie en moderniteit elkaar ontmoet: liefdevol ingerichte kamers met vintage meubilair worden gecombineerd met hoogwaardig sanitair. Gasten moeten zich ook geïnspireerd voelen in de badkamer - AquaClean douchewc's en Geberit ONE sanitair zorgen hiervoor.

Snelle en eenvoudige montage vereist

Niet alleen voor de muur, maar ook erachter kozen de bouwers voor Geberit producten (© Geberit)
Geberit FlowFit is ongecompliceerd en snel te installeren (© Geberit)

Omdat de bouwers werden geconfronteerd met een breed scala aan eisen in de verschillende gebouwen, viel de keuze ook op Geberit achter de muur. Want naast het ontwerp speelde een snelle en veilige installatie een grote rol. Dit was bijvoorbeeld het geval bij het drinkwatersysteem, dat over het hele terrein vernieuwd moest worden - een aanzienlijke inspanning gezien de omvang van het pand. “Geberit FlowFit was een zegen voor ons monteurs, en niet alleen qua tijd. Het doordachte systeem maakte ons werk aanzienlijk eenvoudiger,“ zegt hoofdloodgieter Ralf Mühle.

De ongecompliceerde installatie hielp zelfs bij het compenseren van bouwvertragingen toen de hele vloer, inclusief aansluitingen, moest worden vervangen in de kelder van de cultuurschuur. De installatie van Geberit FlowFit en Silent-PP in een badkamer met douche nam gemiddeld acht uur in beslag - “een goed resultaat“, aldus de loodgieter.

Feiten

Fotogalerie

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEFVOOR ARCHITECTEN EN MENSEN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ARCHITECTUUR

Fotocollage (© Geberit)

Over de hele wereld worden Geberit producten en oplossingen gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante objecten.

De Geberit architectennieuwsbrief, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projectvoorbeelden biedt de nieuwsbrief interviews met architecten, bouwexperts, ontwerpers en meer achtergrondinformatie.