Innovatieve designs van de douchewc's

Een wc aan het veranderen

De eerste douchewc werd eind jaren vijftig uitgevonden door de Zwitser Hans Maurer. Zijn Closomat moest een revolutie teweegbrengen in de hygiëne in Zwitserse badkamers en van zachte reiniging met water een gewoonte maken. De nadruk lag op technologie en functie. Visueel waren de Closomat-modellen nogal lomp en log.

Vandaag zijn de massieve vormen en de zichtbare technische verbindingen verleden tijd. De douchewc is een modern welzijnsobject geworden en heeft zijn weg gevonden naar mondiale designbadkamers. Voor elke behoefte en elke woonsituatie is er een passend wc-model: als compleet systeem, wandhangend of vloerstaand, of gewoon als flexibele douchewc-zitting.

Technologie en design gecombineerd

De Geberit AquaClean Sela is puristisch en elegant

Wat ze allemaal gemeen hebben, is het duurzame productconcept en het tijdloze ontwerp. Visueel maken de huidige douchewc-modellen indruk met hun elegante uiterlijk. De technologie kunt u wel beleven, maar niet meer zien. De aansluitingen voor elektrische voeding en water zijn zodanig geïnstalleerd dat de wc's hun esthetische aantrekkingskracht niet verliezen.

Toch zijn er een groot aantal innovatieve functies. Iedereen die dat wil, kan zijn Geberit AquaClean individueel uitrusten met zijn persoonlijke voorkeuren: Zo is er onder meer de TurboFlush spoeltechnologie, de verwarmde wc-zitting, het oriëntatielicht, de warmeluchtföhn of geurzuivering. Met de afstandsbediening of via de Geberit Home app is reinigen met water praktisch en volledig automatisch.

De douchewc biedt naast hygiëne ook extra comfort. Het design is de afgelopen 40 jaar aangepast waardoor het schoonmaken van de douchewc zeer eenvoudig is het qua uitstraling op een conventioneel toilet lijkt. Niemand denkt hier nog aan een medisch apparaat. Het is dan ook geen verrassing dat douchewc's nu ook in Nederland steeds populairder worden vanwege hun eenvoudige, elegante ontwerp.

Drie esthetische Geberit douchewc's

Dankzij zijn design past de AquaClean Mera harmonieus in de badkamer

Mera Comfort: De AquaClean Mera Comfort heeft een slank en esthetisch uiterlijk. Zoals bij alle Geberit AquaClean modellen is de technologie onzichtbaar maar wel ervaarbaar. Daartoe behoren een oriëntatielicht, dat gaat branden, wanneer u de badkamer betreedt, of de stille TurboFlush-spoeltechniek. De douchewc is aan de achter- en onderzijde verchroomd. Dit weerspiegelt de badkamerwereld waarin de Mera is geïnstalleerd, waardoor de douchewc harmonieus opgaat in zijn omgeving.

Sela: De AquaClean Sela valt op door zijn puristische elegantie en hoogwaardige materialen. Net als de Mera Comfort en Classic is de Sela verkrijgbaar in alpien wit en glansverchroomd. Dit AquaClean model biedt uiterst eenvoudige, intuïtief bedienbare functies en past in bijna elke badkamer, zonder op te vallen als douchewc.

Tuma Comfort: Dankzij de heldere vormgeving past de AquaClean Tuma Comfort in vrijwel elk badkamerconcept. Het wc-model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. In combinatie met de AquaClean designplaat of de Geberit Monolith wc-module is het niet alleen optisch maar ook technisch een ideale oplossing voor huurwoningen, omdat het keramiek bij verhuizing, zonder sporen achter te laten, kan worden verwijderd en op de nieuwe plaats weer kan worden geïnstalleerd.

Zet de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten met een functioneel design